A Hópárduc talpra áll

Másfél éven keresztül követtük végig Erőss Zsolt rehabilitációját a kórházi ágyától a himalájai csúcsokig. Ott voltunk a gyógytornákon, az ortopéd műhelyben, ahol a műlábakat tökéletesítette, és egy himalájai expedícióra is elkísértük őt. Blogunk egy A-tól Z-ig lexikonként működik, melyben szeretnénk azokat a fogalmakat összegyűjteni, melyek magyarázatra szorulnak a hegymászás világában nem ismerős embereknek, illetve néhány rehabilitáció során felmerült kifejezést is meghatározunk.

Friss topikok

  • Turul Török: Az előzőktől függetlenül szeretném támogatni a "Hópárduc alapítványt. Nincs bankszámlám, tehát kp-... (2019.04.08. 15:21) G, mint Gerda

G, mint Gerda

2011.09.29. 17:41 hideinit

Erőss Gerda 2009. április 17.-én született, apukája ekkor épp a Manaslu expedíción járt.  Anyukája, Sterczer Hilda szintén hegymászó, két nyolcezres csúccsal (Hidden Peak, Broad Peak) és egy csúcsközeli (Makalu) expedícióval a háta mögött.
Nem csoda hát, hogy a kis Gerda hamar megbarátkozott a hegyekkel. Hilda hordókendőjében már pár hónapos korában részt vett a hegyi túrákon. Az alábbi képen éppen az Alpokban nyújt egy virágot az operatőrnek.

2 komment

Címkék: gerda climbing a hópárduc talpra áll sterczer hilda dokumentumfilm erőss zsoltról high altitude montain cho oyu expedition lhotse expedition prostetic leg mountain climbing

A bejegyzés trackback címe:

https://ahoparductalpraall.blog.hu/api/trackback/id/tr853265578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turul Török 2019.04.08. 15:19:30

Júliának és Hildának!
A Kalifáról úgy tudtam, hogy Klein Dávidot támogatja. Hogyan kerültetek össze.
Amúgy érdekelne a dolog: Bence fiam szorgosan hordozza Vince fiát (7 éves) termbe mászni. Ügyes gyerek, kicsit túlmozgásos, és hisztis. Gondoltam, megnézhetnétek, érdemes-e gyötörni, vagy először erősödjön és komolyodjon meg. Lelkes, de nem kitartó fajta.
Köszönettel, Turul.

Turul Török 2019.04.08. 15:21:56

Az előzőktől függetlenül szeretném támogatni a "Hópárduc alapítványt. Nincs bankszámlám, tehát kp-vel.
süti beállítások módosítása